PTE Innovációs Díj 2022

A Pécsi Tudományegyetem kiemelt célja, hogy az oktatás, valamint a tudományos tevékenység mellett a régió és az ország meghatározó kutatás-fejlesztési és innovációs központja is legyen. Ennek keretében kiemelt fontosságot tulajdonítunk az egyetem azon oktatóinak/kutatóinak, PhD-hallgatóinak és hallgatóinak támogatására, megbecsülésére, akik olyan innovatív megoldásokon dolgoznak, amelyek a rendelkeznek a hazai, vagy akár a nemzetközi piacon történő  hasznosításhoz szükséges üzleti értékpotenciállal.

E cél szem előtt tartásával hirdette meg az Egyetem a 2022. évi innovációs díj pályázatot, melyre beérkezett pályaművekből a PTE Innovációs Bizottsága választotta ki a 3 kategória győztesét.

A Bizottság döntése értelmében  A legígéretesebb fejlesztési ötlet – Hallgatói Innovációs Díjat és az ezzel járó 100 ezer Ft pályadíjat az idei évben

György Attila Sándor,  a PTE Műszaki és Informatikai Kar Építészmérnöki BSc szakos hallgatója kapta 3D Betonnyomtatófejek technológiai fejlesztése, ipari formatervezése és gyártása című innovációjáért.

A Bizottság döntése értelmében a legígéretesebb doktorandusz kutatás-fejlesztési eredmény – PhD Innovációs Díjat és az ezzel járó 100 ezer Ft pályadíjat az idei évben

Dr. Zsidó Balázs Zoltán, a PTE ÁOK Gyógyszertudományok Doktori iskola PhD hallgatója kapta Farmakoinformatikai protokoll a vírusellenes gyógyszertervezéshez című innovációjáért.

Végül ugyancsak az Innovációs Bizottság döntése értelmében a Vállalattal közös fejlesztés, innovatív projekt – Kooperatív Innovációs Díjat és az ezzel járó 100 ezer Ft pályadíjat az idei évben

Dr. Nemeskéri Zsolta KPVK intézetigazgató professzora kapta a Dienes-féle alapokon felépülő komplex matematikatanítási laboratóriumi eszközkészlet kialakítása című innovációjáért.

A díjazottakról és az elismert fejlesztésekről további részleteket az UNIV TV riprotjából ismerhetnek meg!