A PTE-n is elindul a Hungarian Startup University Program

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által elindított országos Hungarian Startup University Program (HSUP) a PTE-n is elérhető idén ősztől a Simonyi Inkubációs Program keretében.

A 6 kreditért felvehető Simonyi Inkubációs Program kurzus ebben a félévben ugyanolyan minőségben, de digitális formában várja az érdeklődő hallgatókat. Itt a 13 hét során a résztvevők innovatív ötletek fejlesztése révén tapasztalhatják meg az elméleti tudás gyakorlatba való átültetését. Sablonok, érdekes feladatok és vendégelőadások, valamint mentorok segítik mindebben a résztvevőket. Ötlettel is lehet jelentkezni, vagy akár anélkül is egy meglévő projekt szakmai támogatására. 

A kurzus sikeres teljesítése után az NKFIH anyagi támogatásával dolgozhatnak tovább a csapatok a startup ötletükön. A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket, és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják. 

A Campus Credit tárgyai szeptember 4-től érhetők el a Neptunban. 

A Hungarian Startup University Prorgramról itt található több információ: https://www.facebook.com/HungarianStartupUniversityProgram