Főoldal

Informatika

Innováció

Demola

Inno-Capital

Portál

A szolgáltatás leírása

Az Informatikai és Innovációs Igazgatóság központi portál szolgáltatása lehetőséget biztosít az Egyetemnek és egységeinek, hogy az érdeklődők számára az interneten, webes technológiával információkat osszanak meg. A portálrendszer célja, hogy az Egyetem értékeit a külvilág felé közvetítse, hírnevét öregbítse. A szolgáltatás keretében Igazgatóságunk egyedi igények alapján készít portálokat, weblapokat, valamin azok életciklusában teljes támogatást, változáskezelést, üzemeltetést biztosít.

 

A szolgáltatás működése, igénybevétele

A portálokat munkatársaink telepítik, fejlesztik, üzemeltetik és támogatják, valamint a jogosultságok kezelését is kizárólag ők végzik. A tartalmakért és azok kezeléséért, aktualizálásáért az igénylő szervezeti egység a felelős.

A fejlesztések megvalósításának határidejét minden esetben az adott feladat volumene, az egyéb feladatok és a rendelkezésre álló kapacitások függvényében, egyedien, az igénylővel egyeztetve határozzuk meg.

A központi portálrendszeren önálló portált az Egyetem bármelyik szervezeti egysége igényelhet, ugyanakkor önálló portált létrehozni csak abban az esetben megengedett, ha a portál célja és tartalma a meglévő portáloktól eltérő. Pl. a nagyobb szervezeti egységek, mint a karok webes megjelenése egy önálló portálon belül lehetséges, az azokhoz tartozó alegységek, intézetek, tanszékek megjelenése ennek alportáljaiként reprezentálhatók. Az önálló portál igénylési folyamatban a Kapcsolati Igazgatóság vezetőjének döntési jogköre van, azaz meghatározhatja, hogy egy adott igény önálló vagy alportálként hozható létre. A pte.hu aldomain alá csak az Egyetem központi céljait, érdekeit szolgáló tartalommal rendelkező portál kerülhet.

Igénylés csak a szervezeti egység vezetője által jóváhagyott módon (kötelezettségvállalás és jogi nyilatkozat aláírása után) történhet.

A portálok vizuális megjelenítését az Arculati kézikönyvben megfogalmazott előírásoknak megfelelően kell kialakítani, összhangban a webes arculati standardokkal.

A felmerült igényeket Ügyfélszolgálatunk önkiszolgáló elektronikus rendszerében kell jelezni, de az Alkalmazás Szolgáltatási Főosztály Portál Csoportja a portal@liststerv.pte.hu email címen közvetlenül is megkereshető információkérés céljából.

Az átadott portálok használata közben felmerült problémákkal kapcsolatos bejelentéseket Ügyfélszolgálatunk várja a nap 24 órájában.

A szolgáltatás igénybevételének feltételeiről és az igénybevétel módjának részleteiről a További információk, tájékoztatók blokkban található bővebb információ.

További információk, tájékoztatók

PTE portál szolgáltatásának általános felhasználási feltételei

Portál igénylési eljárásrend

Portál hozzáférés igénylési eljárásrend

Drupal tartalomkezelő segédlet PTE

Drupal tartalomkezelő segédlet PTE BTK

Portál portfólió