Főoldal

Informatika

Innováció

Demola

Inno-Capital

Levelezési lista

A szolgáltatás leírása

Az Informatikai és Innovációs Igazgatóság levelezési lista szolgáltatásának célja a csoportos email küldés megkönnyítése és nyomon követhetővé tétele. A levelezőlista egy olyan automatikus terjesztési hálózat, amely lehetővé teszi, hogy az egyes listák tagjai a listára küldött emaileket a beállításoktól függően automatikusan megkapják.

 

A szolgáltatás működése, igénybevétele

A levelezőlisták úgy működnek, hogy a lista címére küldött leveleket a rendszer továbbítja a lista valamennyi tagjának. A listákra alapvetően csak olyan üzenetek kerülhetnek elküldésre, amelyek tartalma a lista nyilvánossága elé kerülhet. A listákra küldött levelek adattartalmáért, ahogyan az egyéni címre küldött tartalomért is, mindig a küldő fél felel.

A levelezőlisták esetében az alábbi fő működési módok jelennek meg:

  • listára üzenetet küldő személyek köre: csak listatagok küldhetnek levelet vagy meghatározott, de nem feltétlenül listatag küldhet a listára levelet, vagy bárki küldhet a listára levelet.
  • lista nyilvánossága: a listára bárki feliratkozhat, vagy a listatagokat csak a lista adminisztrátora kezelheti.
  • levélküldés automatizmusa: a listára küldött levelek automatikusan azonnal kiküldésre kerülnek, vagy kiküldés előtt a listára érkező leveleket a moderátornak jóvá kell hagynia.
  • a listára küldhető elektronikus levelek mérete: lehetőség van a levelezési listára küldhető levelek méretét korlátozni. A méretkorlátozás nem érinti az egyéb rendszerekben élő korlátozásokat, azaz hiába kerül engedélyezésre egy levelezési listán a 3GB méretű levelek kiküldése, ha az egyéb rendszerekben a maximális levélméret 30MB.

A szolgáltatás keretein belül működő levelezési listák címének formátuma minden esetben listanév@listserv.pte.hu. A @ jelet követő listserv.pte.hu cím kötött, ezen változtatni nem lehet. Természetesen más rendszerek és átirányítások közbeiktatásával lehetőség van más címekről a listára irányítani elektronikus leveleket, azonban ezen átirányítások már nem képezik a szolgáltatás részét.

Új levelezőlistát Ügyfélszolgálatunk elektronikus igénylési rendszerében az https://sm.pte.hu címen lehet igényelni, a Levelezési lista igénylése űrlapon keresztül.

Egyéb információk

  • Az Igazgatóság semmilyen formában nem vállal felelősséget a levelezőlistákra küldött üzenetek tartalmáért, felelősségi körünk a szolgáltatás keretei között a listákra küldött levelek továbbításáig terjed.
  • Tilos a levelezési listákon a politikai tevékenység, az uszítás, a gyűlöletkeltés és a hirdetések bármilyen formája! Tilos az emberi méltóságot alapvető módon sértő hozzászólások küldése! 
  • A listákra történő bármilyen tömeges / kéretlen email (vagyis spam) küldése tilos!
  • A levelezési lista tulajdonosa és adminisztrátora felel az egyes levelezési listák adminisztrációjáért, a felhasználók listára történő felvételéért és leiratkoztatásáért, valamint a levelezési lista beállításaiért.

 

További információk, tájékoztatók

A levelezőlisták használatát bemutató és segítő útmutató.