Főoldal

Informatika

Innováció

Demola

Inno-Capital

Változás a rögzített Teams értekezletek kezelésében

2020 októberétől a rögzített Teams értekezletek felvételeit a OneDrive és a SharePoint alkalmazások tárolják.

Egy Teams csoport általános csatornájában rögzített értekezlet a felvétel leállítása után a csatorna csevegésében lesz elérhető.

 

Az értekezletcsevegésben megjelenik a rögzített felvétel.

 

A felvételre kattintva megnyílik a Teams csoporthoz tartozó SharePoint online felület, ahol az alábbi funkciók állnak rendelkezésünkre:

  • Lejátszás (Play)
  • Megosztás (Share)
  • Hivatkozás másolása (Copy link)
  • Letöltés (Download)
  • Törlés (Delete)
  • Másolás máshová (Copy to)
  • Verzióelőzmények (Version history)

 

A felvétel megtalálható a Teams Általános (General) csatorna Fájlok lapján a Felvételek (Recordings) mappában.

 

Csatornákban szervezett értekezletek esetén a rögzített felvételek a csatorna Fájlok lapjának Felvételek (Recordings) könyvtárába kerülnek (a Fájlok lap az összes fájlt a csatorna SharePoint webhelyén és Dokumentumtáraiban tárolja). Mindenkinek, aki tagja a csatornának, engedélye van a felvétel szerkesztésére, megtekintésére.

 

A rögzített felvételeket megoszthatja olyan (szervezeten belüli) felhasználókkal is akiket nem hívtak meg az értekezletre.

Ha nem Ön rögzítette vagy szervezte az értekezletet, akkor is megoszthatja a felvételt olyanokkal, akiket nem hívtak meg az értekezletre, ilyenkor azonban az értekezlet szervezőjének vagy a megbeszélés rögzítőjének jóvá kell hagynia a megosztási műveletet, mielőtt mások hozzáférést kapnának.

 

Jelenleg bárki, aki megtekintheti a OneDrive és a SharePoint alkalmazásban tárolt értekezlet felvételt, letöltheti annak másolatát is.

Megjegyzés: 2021 első negyedévében bevezetendő változás értelmében, csak az értekezlet szervezője, és az a személy aki a rögzítést elindította, tudja letölteni az értekezlet felvételét. Az összes többi résztvevő csak megtekintheti.

 

Nem csatornában szervezett értekezletek esetén a felvétel a szervező OneDrive tárhelyének Felvételek (Recordings) könyvtárába kerül. Ilyenkor a felvételt csak az értekezlet szervezője és az a személy szerkesztheti, tekintheti meg, aki a rögzítést elindította.

Kategória
Teams