Főoldal

Informatika

Innováció

Demola

Inno-Capital

Nem PTE szervezetéhez tartozó – külsős - felhasználót is szeretnék felvenni Teams csoportba tagként. Van erre lehetőség?

Igen, Csoport nevén jobb egérgomb -> Tag hozzáadása -> kereső mezőbe meg kell adni a külsős felhasználó e-mail címét -> majd klikk az e-mail cím hozzáadása vendégként gombra:

Ekkor a megadott email címre érkezik egy rendszerüzenet melynek feladója a Microsoft Teams, és tárgya You have been added as a guest to Pécsi Tudományegyetem in Microsoft Teams. Az ebben az üzenetben található Open Microsoft Teams linkre kattintva tud a csoporthoz csatlakozni (web böngészőben elindul a Teams alkalmazás).

Ha a megadott e-mail cím már lett regisztrálva a Microsoft rendszerében, akkor csak a jelszót (regisztrációkor megadott jelszót) kell megadni. Ha viszont még nem, akkor pár lépésben be kell regisztrálnia a Microsoftnál. Ezen lépések egyszerűek, egyértelműek:

-        a linkre kattintva átirányítja a Microsoft a regisztrációs oldalra, ahol egy jelszót kell megadni (ez lesz a későbbiekben a jelszava a Microsoft fiókjához)

-        következő lépésben a Microsoft küld egy ellenőrző számsort a megadott e-mail címre, amit csak be kell másolni a felugró ablakba

-        végül el kell fogadni a feltételeket

Amennyiben a vendég – külsős – felhasználó más szervezetnél rendelkezik Office 365 hozzáféréssel (pl. valamely magyarországi felsőoktatási intézmény oktatója, hallgatója) úgy javasoljuk, hogy a PTE Office 365 rendszerébe a másik szervezetnél használt azonosítójával (Office 365 fiók email címével) hívják meg, így az új Microsoft fiók regisztráció lépései elhagyhatók, ezzel is egyszerűsítve a csatlakozás folyamatát.

Kategória
Teams