Főoldal

Informatika

Innováció

Demola

Inno-Capital

Microsoft Stream tárhelyére feltöltött online előadásom anyagát két csoporttal (nappali és levelező) is szeretném megosztani. Ha a beállítás privát, akkor is láthatják Ők, ill. ha nem, akkor hol tudom azt beállítani, hogy csak ez a két csoport láthassa?

Stream Classic:

A privát beállítás azt jelenti, hogy csak azon csoport tagjai látják, ahol a videó készült.

A Hozzáadás csoporthoz/csatornához ikonra kattintva lehet más csoportokkal is megosztani, vagy a ceruza ikonra kattintva lehet a - szervezeten belül - mindenki számára megosztani a A videó megtekintésének engedélyezése mindenki számára a cégnél jelölőnégyzetet kipipálva.

 

Stream új változata: 

Kattintsunk a fájl mellet található három pontra, majd válasszuk ki megosztás lehetőséget. 

 

Megosztás

 

 

A Microsoft 2024. február 15-én kivezeti a Stream (Classic; https://web.microsoftstream.com/) rendszert.

A szolgáltatás egyes részei hamarabb megszüntetésre kerülnek:
2023. május 15-étől nem lehet új videókat feltölteni a https://web.microsoftstream.com/ helyre.

A Stream (Classic) utódszolgáltatása, a Stream (on SharePoint) 2022 októberében került bevezetésre, amely mélyen kapcsolódik a Microsoft 365-höz, így könnyen oszthat meg videókat, vagy lejátszási listákat (kurzus)csoportokkal.
A SharePoint, Teams, OneDrive és Yammer szolgáltatásokon keresztül való videófeltöltés már automatikusan az új tárhelyre menti videóit.

A megújult szolgáltatást egy központi helyen, a https://stream.office.com címen érhető el.
Kérjük, hogy ezentúl az új Stream szolgáltatást használják!

Mivel a Stream (Classic; https://web.microsoftstream.com/) megszűnik, a Microsoft lehetőséget kínál az ott lévő tartalmakat átemelni az új Stream (on SharePoint) https://stream.office.com rendszerbe, melyet az Informatikai Igazgatóság kollégái tudnak elvégezni.

A felhasználó oldali feltöltéseket a felhasználó OneDrive-jára költöztetjük át.
Ebben az esetben a felhasználó OneDrive-ján egy “Stream Migrated Videos” mappa keletkezik, ami alá kerülnek a videók, a Classic Streamben kiosztott megosztási hozzáférésekkel együtt.

Az MS 365 csoporthoz, valamint a Stream csoportokhoz tartozó videókkal kapcsolatban kollégánk felveszi a kapcsolatot a videó feltöltőjével és/vagy a csoporttulajdonossal.

Kategória
Teams