Főoldal

Informatika

Innováció

Demola

Inno-Capital

Wi-Fi

A szolgáltatás leírása

Az Informatikai és Innovációs Igazgatóság az egyetem dolgozói, hallgatói és vendégei részére többféle vezeték nélküli hálózati szolgáltatást (Wi-Fi) nyújt. 

 

A szolgáltatás működése, igénybevétele

INTRA hálózatok

Az egyetem dolgozói és oktatói részére, belső erőforrások eléréséhez hozzáférést biztosító vezeték nélküli hálózatok, melyekhez az Ügyfélszolgálaton keresztül igényelhető hozzáférés.

PTE-GUEST

A kollégiumokban és vendégházakban megszálló vendégek a PTE-GUEST azonosítóval elérhető (SSID) hálózatot használhatják. A hozzáférést a szálláshelyek portásainál található igénylési nyomtatvány  kitöltésével, és a használati feltételek aláírással hitelesített elfogadásával igényelhetik. Az aláírt igényléseket mind elektronikus, mind eredeti példányban postai úton kell eljuttatni Ügyfélszolgálatunkra.

PTE-CONFERENCE

Az egyetemen rendezett konferenciák alkalmával a résztvevők számára a PTE-CONFERENCE vezeték nélküli hálózat használatát javasoljuk. Ezen hálózathoz csoportos hozzáférést biztosítunk, melyet az Igazgatóság elektronikus szolgáltatás-igénylési rendszerében lehet igényelni. Az igénylést a konferenciát szervező egyetemi szervezeti egység bármely dolgozója elvégezheti. Az igényléshez kinyomtatott, a szervezeti egység vezetője által aláírt és lepecsételt nyomtatványt szükséges az Ügyfélszolgálatra beküldeni.

EDUROAM

Az EDUROAM szolgáltatást az EDUROAM intézményi szövetség nyújtja felhasználói számára, amelynek elsődleges célja, hogy a jogosult felhasználók ne csak a saját intézményükben, hanem más EDUROAM tagintézményekben is hozzáférhessenek az Internethez.

Az EDUROAM egy intézményi szövetség, amely az akadémiai közösség felsőoktatási hallgatók, oktatók, valamint kutatóintézetek és közgyűjtemények dolgozói számára teszi lehetővé az Internethez való hozzáférést saját intézményükön kívül is, világszerte a tagintézményekben. A részt vevő intézmények felhasználói saját jogosítványaikkal (jelszó vagy tanúsítvány) vehetik igénybe a szolgáltatást minden tagintézményben.

Az EDUROAM beállítások elvégezhetők egyszerűen az eduroam CAT (Configuration Assistant Tool)-al. Minden típusú eszközhöz letölthető konfiguráló telepítőkészlet:  https://cat.eduroam.org/

Android eszközök esetén használható a - nem hivatalos - geteduroam alkalmazás is: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.eduroam.geteduroam

 

További információk, tájékoztatók

Eduroam hálózat beállítása Windows 7 rendszeren

Eduroam hálózat beállítása Windows 8/10 rendszeren

Eduroam hálózat beállítása Android 7 (Nougat) rendszeren

EDUROAM beállítás Android rendszerű készüléken (geteduroam) (pte.hu)

Eduroam hálózat beállítása iOS rendszeren