PTE Innovációs Nap 2022

Az idei évben az INPUT Program, az Információmenedzsment Innovációs Klaszter, a Simonyi BEDC és a KTTF a közös rendezvénye InnoPécs 2022 ad otthont a PTE Innovációs Nap programjainak.

A InnoPécs 2022 rendezvény célja, hogy egy helyre koncentrálja az innovációs megoldásokat, ötleteket, cégeket Pécsett. Az innovatív megoldások bemutatásán túl az esemény további célja a személetformálás, az innovatív gondolkodásmód mind szélesebb körű elterjesztése, és kapcsolódási pont teremtése a helyi ökoszisztémában.

A rendezvény helyszíne a PTE Műszaki és Informatikai Kar, az Innovációs Nap keretei között az alábbi programelemeken vehetnek részt az érdeklődők:

PTE Innovációs Díj 2022 nyertesek bemutatkozása és díjátadó

A díjra olyan fejlesztési projekt, ötlet, innováció vagy innovatív kutatási eredmény bemutatásával lehetett pályázni, amely létező piaci igényekre reagáló innovatív megoldásokat, felismeréseket tartalmaz, ezáltal üzleti értékpotenciállal rendelkezik. Díj átadására Kooperatív Innovációs Díj, Hallgatói Innovációs Díj, valamint PhD Innovációs Díj kategóriákban kerül sor.

HSUP - Simonyi BEDC Final Pitch

A Hungarian Startup University Program (HSUP) és a Simonyi BEDC inkubációs program keretében az idei év során fejlesztett PTE-s hallgatói startup ötletek prezentációja. A csapatok szakmai zsűri előtt egy ún. pitch keretében mutatják be vállalkozási ötletüket, amelyre akár befektetési ajánlatot is kaphatnak. A legjobb üzleti ötletek díjazásban részesülnek.

Demola Future Challenge Workshop

A program keretében meghívott céges partnerek a Demola szakembereinek támogatásával meghatározhatják az őket érdeklő kihívásokat, problémákat. Ezen kihívások alapján lehetőség van a későbbiekben arra, hogy hallgatói csapatok a Demola módszertan alapján elkészítsék részletes javaslatukat a céges challengekre.

PTE Innovációk Bemutatója

A program keretében megvalósult innovációk megismerésére és kipróbálására lesz lehetőség.

A rendezvény részletei és a regisztrációs felület a program weboldalán érhető el: https://innopecs-2022.ticketninja.io/.

 

A PTE Innovációs Nap záróeseménye a Trezor Rendezvényházban rendezett Innovációs Szalon lesz. A meghívottak az PTE Innovációs Nívódíj ünnepélyes átadását követően szakmai előadásokat hallgathatnak Dr. Orbán Gábor Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója előadásában. Ezt követően pódiumbeszélgetést rendezünk az innovációs ökoszisztéma kialakítása és működtetése kapcsán. A beszélgetés résztvevői: Dr. Bódis József, Dr. Orbán Gábor, Dr. Szemerey Zoltán- Pécsi Sörfőzde Zrt. igazgatóság elnöke; moderátor: Dr. Kristóf Péter PTE informatikai és innovációs igazgató.