DEUTSCHE TELEKOM IT SOLUTIONS - PTE INNOVÁCIÓS NAPOK 2024

Két nap innováció, partnerség és MI

A Mesterséges Intelligencia és a tudományos és üzleti kapcsolatok fejlesztése áll az idei Innovációs Napok fókuszában, amelyet idén a PTE a Deutsche Telekom IT Solutions Kft-vel karöltve bonyolít le május 14-15-én.

Baranya vármegye üzleti és tudományos közéletében már évek óta kiemelt fontossággal bír a PTE szervezésében az Innovációs Napok. A kétnapos program idén a Deutsche Telekom IT Solutions és a PTE koprodukciójában valósul meg május 14-15-én.

A program első napjának fő fókuszában a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatások, innovációk és üzleti-technológiai megoldások állnak. Az nem kérdés, hogy a MI megváltoztatja a világot – a rendezvény arra keresi a választ, hogy miként tudunk felkészülni és reagálni erre, miként aknázhatjuk ki a MI képességeit, és milyen hatásaira kell kiemelt figyelmet szentelnünk. A nap folyamán nem csupán elméleti válaszokra találnak az érdeklődők, de számos érdekességgel, gyakorlati tapasztalattal is találkozhatnak az előadások során. A második nap folyamán a témához kapcsolódva a résztvevők külön regisztrációt követően a gép tanulás és a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásába tekinthetnek bele és próbálhatják ki tudásukat a DT Mini workshop, IoTrains program keretein belül.

Május 15-én a második nap központjában, szinte már hagyományos módon a partnerségek, az üzleti és tudományos kapcsolatok, együttműködések fejlesztése áll. Idén külön figyelmet kapnak a természettudományos kutatási eredmények és azok hasznosíthatósága: az ultraprecíziós megmunkálás aspektusai és a mikotoxinok élelmiszeripari vonatkozásai.  A GYTK Partnernap 2024 című programon a gyógyszerészettudományi képzések aktuális kérdései, továbblépési lehetőségei és a gyógyszerészettudomány területén található tudás professzionális hasznosíthatósága kerül előtérbe.

Természetesen ezen a napon is több kísérőrendezvényen vehetnek részt az érdeklődők. A MedTech Minds műhelyen a vállakozásfejlesztés, a termékek piacosítása és az egészségtudományi kutatás-fejlesztési eredmények hasznosíthatósága lesz az elsődleges téma. Az Adat-EDIH programon pedig a vállalkozások digitalizációs lehetőségeivel ismerkedhetnek a résztvevők. A workshopon elsősorban az adatvagyon hasznosítása és annak jogi keretei, lehetőségei kerülnek előtérbe.

Természetesen, ahogy évek óta, idén is átvehetik a PTE Innovációs díjat három kategóriában (feltalálói, kutatói és hallgatói) olyan feltalálók, kutatók vagy hallgatók, akik innovatív megoldásokkal kapcsolódtak a MI alkalmazhatóságához. Az innovációs díj célja, hogy azonosítsa azokat a legújabb és legmodernebb kutatásokat, fejlesztéseket és innovációkat, amelyek létező piaci igényekre reagálnak, ezáltal üzleti értékpotenciállal rendelkeznek – és a mesterséges intelligencia területén valósulnak meg. A díj ezeknek a fejlesztéseknek kíván biztosítani ismertséget, támogatást és értékesítési lehetőséget egyaránt.

A Deutsche Telekom IT Solutions – PTE Innovációs Napoknak 2024. május 14-15-én a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (Pécs, Universitas u. 2/a) ad helyet.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További részletek, regisztráció: https://pteinnovacio2024.ticketninja.io/